Henrik Oscott håller i föreläsningar och kurser om film och filmskapande. Se nedan för mer information, men hör gärna av er med frågor och funderingar, vi är tillmötesgående med att ta till oss av era tankar och funderingar.

Kurser

Våra kurser är utformade för er att få lite mer kunskap och få testa på saker som ni kanske inte hade väntat er att göra, men som ni kan finna oväntat givande.

En introduktion i animation. Vi testar på enkla sätt att skapa levande bilder av vanliga material och med enkel teknik så att ni får se hur ni lätt kan skapa engagerande och annorlunda material, både för seriöst användande och lek.

Kurssida

Film är ett kraftfullt verktyg, det håller ni nog med om, men vet ni hur enkelt man kan skapa en film som når ut med ett budskap? Det krävs inte längre ett filmteam, bara en mobiltelefon, för att skapa en effektfull film för att kommunicera en ide eller ett budskap. 

Vi börjar med att enkelt leka fram en förståelse för hur enkelt man kan göra det utan att det blir barnsligt.

Föreläsningar

Förhöj ditt möte eller konferens med en inspirerande föreläsning. Vi erbjuder olika föreläsningar inom ämnen från film till lokalhistoria.

”It’s ALIIVEEEE, it’s ALLLIIVVEE”

Så utbryter Clive Collins i filmen Frankensteins monster från —- och det är ganska likt reaktionerna jag får från elever och lärare när de får göra sine egna animationer och får se sina teckningar komma till liv för första gången. Uttrycket av fascination  i ögonen på dem är så nära magi jag tror jag kan komma.

Jag går igenom historia och bakgrunden till hur animerade filmer fungerar samt berättar hur ni kan gå tillväga för att börja göra era egna animerade filmer med den utrustning ni har.

Jag blandar teori med att visa praktiska exempel på hur man går tillväga.

Den grundläggande föreläsningen om Animation, kan kombineras med workshop Alla kan animera eller Lek med film.

Alla kan faktiskt animera.

I den här föreläsningen pratar jag om hur animation kan användas pedagogiskt och om mitt arbete med animation i grundskolan och särskolan.

Var det bättre förr? Har vi altid tänkt så? När tåg var en ny sak var människor rädda för att vi inte skulle kunna hantera att färdas i så ohyggliga hastigheter som 30 km/h, byertspennan var farlig när den var ny, så var kameran, och många oroade sig över alla pisktillverkare som skulle bli arbetslösa om vi började köra bil istället för häst och vagn. 

I den här föreläsningen pratat jag om vår ständiga rädsla för förändring och aviga inställning till ny teknik med en humoristisk twist försöker jag visa att det inte är så farligt och vi har det faktiskt bättre nu än någonsin tidigare.

Alla hamnar vi i situationer där vi behöver presentera någonting inför en grupp, och de flesta vet hur svårt det är att få budskapet att nå fram.

Jag ger tips på hur du kan bli bättre på att nå fram med ditt budskap och får dina kollegor eller kurskamrater, eller din familj, att lyssna på vad det är du vill ha sagt. Och att komma ihåg det efteråt.