Julstämning

17-18 november kl. 11:00-17:00

Vi ser mycket fram emot att öppna upp för julstämning på gården en helg i november. På utsidan kommer det att finnas bland annat ved och granar till försäljning – där finns också korv på grillen för de som är sugna! Kommer man in i värmen så möts ni av massor av gott julfika, saffranslängder och pepparkakor men även goda julsmörgåsar med hemkokt skinka, smarrig julost och rödkål. Dessutom har vi den här helgen bjudit hit en rad duktiga hantverkare av både mat och sak – de ställer ut och säljer sina saker på hela övervåningen och där kan ni hitta allt från tovade tomtar till honung och lammprodukter. Passa dessutom på att ta det perfekta julkortet på barnen – AxEl foto erbjuder julfotografering hos oss! Nedan presenterar vi utställarna med lite information.

Varmt välkomna att besöka oss!

GURU Hantverk

Gun och Rune är hobbyhantverkare = har det alltså som en ganska stor hobby som ”glada” pensionärer. Det började med en känsla för material och teknik, kanske några nedärvda gener från farbror Gustaf som var smed i Småland samt några kurser i konsten att smida – sedan har det bara fortsatt… Tillsammans tar vi fram förslag på olika smidesprodukter. Vi diskuterar och kritiserar för att hitta rätt känsla i varje ting. GURU erbjuder både smide och textilhantverk såsom sydda väskor.

Finns på hemsidan: www.guruhantverk.se

Kusinfin

Kusinfin (som drivs av Maria) strävar efter att göra bruksföremål som ”ligger bra i handen” och jag experimenterar därför länge med form, leror och glasyrer. Jag drejar koppar, skålar och fat i svart porslin och bygger krukor i svart stengods. Föremålen vill jag skall framhäva de produkter de samverkar med (mat, dryck och växter) och skapa en lyxigare känsla i vardagen. De tål att användas om och om igen.

Finns på instagram under @kusinfin

Ullaboa

 
Mitt namn är Ulla Britt Reuterberg och jag driver firman UllaBoa. Jag färgar, kardar och tovar ull till tomtar, vättar, tavlor och fåglar. Dessutom silverstickar jag halsband m.m.

 

AxEl foto

Annika och Eva har tagit sin hobby till högre höjder och arbetar nu med fotografering – naturfotokonst, familj-, barn- och bröllopsfotografering. Under julmarknaden sätter vi upp en fotostudio där ni kan passa på att ta julfoto eller varför inte ordna presenten till mor- och farföräldrarna?

Finns på Instagram under @axel_foto_annika_eva samt Facebook under @AxEl Foto

Ankis betong

Anne-Kristine Oscarsson har betong som hobby och skapar figurer och bruksföremål. På marknaden finns främst julinspirerad konst, men även andra detaljer!

Biodlarhanna

Hanna har bin som bor i en vacker ekhage i Skaraborg – Ekhagens honung kommer från dem. Hanna tillverkar också olika former av väskor av gamla jeans samt gör makraméarmband av läder. 

Finns även på Instagram under @biodlarhanna

Siwans

Mitt namn är Siw Stening och jag är hantverkare och knalle.

Jag tillverkar bl.a. vättar, tomtar och troll i ull som jag säljer på olika mässor och julmarknader.

Läs mer: https://siwans.webnode.se/om-mig/

Bitterna Åkatorp

Bitterna Åkatorp är en kravmärkt gård certiferad inom Naturens bästa. De erbjuder egentillverkad chark av lamm samt hantverk av ull och fårskinn.

Finns på Facebook: @bitternaakatorp samt på hemsidan:  http://www.akatorp.se

Kathryn

Jag är en glad fritidskonsument som tycker om att fylla mina dagar med liv, bl.a. med sömnad, virkning, foto. På hantverksmässan kommer det att finnas: necessärer, grytlappar med tumme, spishanddukar, nätkassar, kort och bokmärken.

Finns på Facebook under @kattasblandade1

m o t t o s s o Design

Magnus Ottosson designar och tillverkar möbler som genuint hantverk. Med inspiration från naturen och genom att ha studerat byggnader och dess konstruktion tar hans möbler form. Signumet, hans ribbstol, har inspirerats av flygtekniska detaljer. Provsitt den på hantverksmässan, prata med Magnus och beställ dina egna unika möbler!

Finns på instagram under @mottossosweden

Biancas silver

Biancas silver drivs av Kristin Kullberg som designar och producerar smycken i privat smedja i centrala Alingsås. Utöver silversmide så arbetar Kristin även med koppar, mässing och aluminium men även med textil och pärlplattskonst!

Finns på Facebook under @biancassilversmide

Ann Charlotte Hägermalm

Ann Charlottes stora intresse är handarbete och framför allt stickning. Stickar allt för hand. Främst i ull, alpacka och i bomull. Ann Charlotte är medlem av P-slöjdarna.

Oscotts Träslöjd

Trä fascinerar mig, hur det går att berabeta det och hur vackert det kan vara. Alla behöver vi väl en hobby, och att göra saker i trä är min. Jag gör mest saker som jag själv vill ha eller behöver, och tänker att om jag vill ha en sådan så finns det säkert andra som vill det också, så jag gör några fler än jag behöver. Hur många skärbrädor behöver en familj egentligen. Inte lika många som jag vill göra i alla fall. Så för att kunna fortsätta göra saker i trä så säljer jag även mina verk. För att finansiera min hobby och för att inte drunkna i träslöjdssaker.

Lenas akvareller

Jag gillar att vandra i naturen och då och då blir det ett foto. Ibland blir jag så inspirerad att det blir en akvarell. 
 
Hoppas du kan njuta !