Vinter 2016/17 – vi börjar renovera!

Nu börjar vi! Eller, njae, vi har egentligen hållit på att renovera mer eller mindre konstant i många år. Men, nu har vi bestämt oss för att det är dags att göra iordning festlokalen på andra våningen i det som en gång var Stallcaféet. Lokalen är en gammal höskulle och byggnaden har en gång varit både stall och lagård. Tidigare gick byggnaden under benämningen ”Den gamla lagårn” eller möjligtvis ”Stallet”, men sedan Ewa och hennes väninna Marika drev Stallcaféet i byggnaden, så har den gått under benämningen ”Caféet”. Det har nu under många år tjänat som allmänt förråd på gården – här har vi sparat allt som är bra att ha. Nu är det dock dags att ta tag i det och få ordning igen. Vi börjar arbetet med att byta tak på caféet och göra iordning för festlokalen. Det kanske kommer att ta sin tid…

Taket på västsidan byttes redan på 90-talet, men mot gården har det varit gammal aluminum-plåt i många år. Några av plåtarna har blåst av i stormar de senaste vintrarna och det har dessutom läckt in vatten i byggnaden. Nu byter vi ut plåtarna och ser till att det blir tätt! Det blir plåttak med takpannemönster istället!

Grabbarna jobbar hårt och njuter av några av årets sista varma soltimmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *